Wees voorzichtig met een zomerse duik!


<a href="http://www.perro generic for diovan.nl/wp-content/uploads/2016/07/hond-zwemmen-botulisme-perro.jpg” class=”grouped_elements” rel=”tc-fancybox-group505″>hond-zwemmen-botulisme-perroMet deze warme temperaturen is het verstandig eerst goed na te denken voordat je je hond in het water laat gaan; zwemmen in warm, stilstaand water kan namelijk levensgevaarlijk en fataal zijn.

Door verschillende oorzaken kan het aantal bacteriën in oppervlaktewater sterk toenemen, zoals bijvoorbeeld blauwalg en botulisme. Dit zijn natuurlijke verschijnselen die bij langdurige warmte en in droge perioden kunnen voorkomen. De bacteriën kunnen schadelijk zijn voor dieren en soms ook voor mensen. Daarom proberen we deze bacteriën tijdig te ontdekken om autovehiculelor te kunnen waarschuwen of Football eventueel maatregelen te treffen.

Blauwalg

Als het water eruit ziet als groene soep, er blauw schuim te zien is, er zich een drijflaag heeft gevormd en het bovendien erg stinkt, is de kans groot dat Parents het om blauwalg gaat. Blauwalg is een bacterie die giftige stoffen produceert waar mens en dier ziek van kunnen worden. Blauwalg komt overigens met name in zoet water voor.

Hoe is blauwalg te herkennen?

Botulisme

In een zoutvergiftiging! periode met hoge temperaturen en weinig neerslag is de kans op vogel- en vissterfte in stilstaande wateren groot. Dit kan duiden op botulisme. Het ontstaat vaak als de temperatuur van het water boven de 20 graden Celsius komt. Als er dan ook Z nog weinig beweging in het water is, kan de bacterie zich goed ontwikkelen. Helaas kan het waterschap er niet altijd voor zorgen dat er meer doorstroming in het water komt, omdat in droge periodes geen oppervlaktewater kan worden aangevoerd.

Wat is het advies

Check altijd eerst het water waarin je je hond wilt laten zwemmen. Is het al geruime tijd erg warm? Staat het water stil? Drijft er een vieze laag op? Ziet je dode vissen drijven? Staan er waarschuwingsbordjes? Dan niet het water in! Heeft je hond onverhoopt toch een duik in besmet of verdacht water genomen? Spoel je hond dan goed af Friends en raadpleeg voor meer informatie je dierenarts.

Tip! Kijk voor een overzicht van schone en veilige zwemlocaties op www.zwemwater.nl

 

Bron: scheldestromen.net

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *